Select Page

Kot sem že obljubila v prejšnjem prispevku, sem končno pofotkala risbe, ki so nastale pred tremi tedni. Imela sem ogromno idej in priznam, da mi ni uspelo uresničiti vseh. A k sreči poletja še zdaleč ni konec, zato v naslednjih nekaj tednih lahko pričakujete še več podobnih risbic.

illustrations-0957
illustrations-0979

1. PREBUDITEV NOTRANJEGA OGNJA

Vse se je začelo z zgornjo sliko, ki sem jo začela risati z namenom, da bi prebudila svoj notranji ogenj, ki je v zadnjih nekaj letih nekoliko zgubil na svoji moči. In ta vaja se je izkazala za več kot odlično, saj sem se uspela odpreti neustavljivemu toku ustvarjalne energije in navdih me je tokrat našel pri delu. :)

illustrations-0966
illustrations-0967
illustrations-0968

2. PLAVANJE S TOKOM

Ena slika je vodila k drugi in takoj za tem, ko sem zaključila prvo sem začutila močan klic, da bi se prepustila toku in dovolila idejam, da stečejo na papir tako odločno in prodorno, kot reka. Nastala je slika z naslovom Dve reki, ki zame predstavlja združitev v eno, popolno predanost in vero v to, da sem na pravi poti.

illustrations-0965
illustrations-0969
illustrations-0970

3. SVOBODNA KOT PTICA

Zelo sem se razveselila vse te ustvarjalne energije in svežih idej ter prevzel me je močan občutek, da sem vsobodna in vse zunanje meje so le iluzije, ki mi ne morejo preprečiti tega, da bi zaužila trenutek in vse tisto dobro kar se mi razodeva takrat, ko si dovolim živeti tako kot si najbolj želim. In sem že letela z vetrom, stran od vseh skrbi in tegob, naprej proti naslednji sliki.

illustrations-0959
illustrations-0976
illustrations-0975

4. PLESATI V LASTNEM RITMU IN V HARMONIJI S SVETOM

Četrta slika me je nekoliko presenetila, saj sem prvo hotela nadaljevati s čaščenjem elementov, a ni bilo moči več ustaviti domišljije…Krogi so se risali kar sami od sebe in čeprav nisem vedela kaj točno nastaja, sem neizmerno uživala v tem psihedeličnem potovanju. Bilo je zelo zabavno ustvarjati na način, kot to počnejo otroci: v lastnem ritmu in brez pravil! Ko sem narisala sovico, sem se dobesedno začela smejati (če bi me kdo takrat videl bi mislil, da sem….saj ne vem kaj bi si mislil, ker tisti trenutek me to niti najmanj ni zanimalo). Skratka uživala sem na polno! :)

illustrations-0964
illustrations-0972
illustrations-0971
illustrations-0961
illustrations-0973

5. V KROGU UTRIPA MOČ SVETA

Vsa ta nova energija, brezmejna svoboda in neustavljiva domišljija so v meni prebudili željo, da bi poskusila narisati tudi kakšno mandalo. In moje srce je takoj odgovorilo z odločnim DA-jem. Tako sta nastali dve kozmični sončnici, kot simbol zmage svetlobe nad temo, rojstva novih svetov in časa žetve, ko se krog zaključi in ves vložen trud bogato obrodi sadove.

illustrations-0958
illustrations-0978
illustrations-0977
illustrations-0955
illustrations-0980
illustrations-0981

5. DOVOLJENE SO SANJE

Z ustvarjanjem sem nadaljevala tudi naslednji dan. Omamljena od vsega kar sem doživela dan prej, sem začela risati makove cvetove. Mak ima izredno bogato simboliko, a sedaj se ne bom spuščala v razlage. Zame je vedno predstavljal začetek poletja, lepoto, čarobnost in sanje. In tisti dan sem resnično verjela, da je na svetu vse čarovnija ter tudi moje sanje se lahko resničijo. Vrata priložnosti so na široko odprta.

(Zgornji slikici sem podarila svoji mami.)

illustrations-0951
illustrations-0985

6.KDOR NE VERJAME V ČAROVNIJO, JE NE BO NIKOLI NAŠEL.

Cikel devetih risb sem zaključila s tem magičnim, vijolično-turkiznim drevesom, ki s svojimi vejami sega do zvezd in se kopa v mesečini. Albert Eistein je dejal, da na naravo lahko gledamo na dva načina: lahko se delamo, kot da čudežev ni, lahko pa vzamemo vse kot čudež. Jaz pa dodajam, da prav od tega bo odvisna kvaliteta našega življenja. Zato bom preostanek poletja posvetila odkrivanju čarovnije in svobodnemu izražanju.

Uživajte in najdite čas za stvari, ki vas najbolj veselijo!

Z lepimi pozdravi,

Timea