Select Page

Hvala lepa, se že veliko boljše počutim! Dolgi sprehodi z Luno in redno pretegovanje ful pomagajo. Kar pa me te dni še dodatno razveseljuje so češnje! Velike, rdeče, sladke in hrustljave, ki obujajo spomine na brezskrbno otroštvo. Navdušena sem nad temi občutki, saj v meni prebujajo igrivost, radovednost in nedolžno srce otroka. Tri pomembne sestavine, ki vračajo vero v čarobnost življenja in nam dajejo vedrino, ko se znajdemo v vrtincu vsakdanjih skrbi.

V življenju lahko uživamo le, če dovolimo biti svobodni in biti prisotni v tem trenutku brez, da bi se obremenjevali s tem kaj drugi mislijo o nas. Ta prispevek zato posvečam odpuščanju preteklosti in novo nastali sliki, ki nosi naslov Slovo od preteklosti. Nastajanje te slike je v meni marsikaj premaknilo, saj sem med samim procesom slikanja ves čas doživljala intenzivno odpuščanje starih “zgodb”, ki sta mu sledila nekakšna psihična osvoboditev in globok mir v duši.

slovo-od-preteklosti

Dejstvo je, da sem predolgo dopuščala strahu in krivdi, da vladata mojemu življenju. Predolgo sem stagnirala zaradi preteklih napak, ki sem si jih znova in znova očitala in se zaradi njih odrekala svobodi in radosti. Sedaj že vem, da je moja največja napaka bila ravno ta, da sem preveč in predolgo obžalovala moje “slabe” odločitve. Postala sem suženj svoje preteklosti in se s tem oropala veselja, zadovoljstva in kreativnosti. Toda kdo bi lahko presodil kaj je napačno in kaj ni? 

Življenje je vrtiljak vzrokov in posledic. Čisto vse se zgodi z nekim namenom in tako kot vsaka “nepopolna” poteza na tej sliki ima svoje mesto v celoti, tako imajo svoje mesto v življenju tudi naše “napake” in “nepopolni” dogodki.

Preteklosti kljub največjim naporom in obžalovanju, ni mogoče razveljaviti. Vse kar lahko naredimo je, da jo sprejmemo, se z njo sprijaznimo in svojo pozornost usmerimo v to kako bi lahko najboljše izkoristili današnji dan.

let-go

ŽIVLJENJE JE ZDAJ!

Srečo, Mir, Radost in Ljubezen lahko občutimo le v tem trenutku in za to ne potrebujemo nobenega posebnega razloga. Dokler tavamo v pretekosti ali sanjamo o “lepši” prihodnosti, pa jih ne bomo nikoli našli. Saj ko to počnemo zamujamo vse, kar nam življenje ponuja. Samo tukaj in zdaj lahko živimo in prepoznamo svoje prave zmožnosti.

Govorim žal iz lastnih izkušenj. Tako sem namreč prespala zadnjih 9 let svojega življenja. Zasidrana na točki, kjer se je mojo skrbno načrtovano življenje zrušilo in vse za kar sem se prizadevala se je v trenutku spremenilo v pepel. Najbolj pa me je seveda bolela krivda, da sem ogenj zanetila jaz. In čeprav sem se trudila vstati in si zgraditi novo življenje, sem v srcu ves čas jokala za “izgubljenim zakladom”.  Čas pa je tekel, letni časi so se menjali in okoli mene se je vse spremenilo… Tudi če bi zdaj zbrala svoj pogum se vrniti v tisti kraj, k tistim ljudem, k tistemu življejnu, to ni več mogoče. Poti nazaj več ni. Reka življenja neustavljivo teče dalje in v kamen utira nove poti. Zato je vse kar je ostalo v pristanišču potrebno izpustiti in odvreči vso kramo, ki otežuje lahkotno potovanje. Le tako lahko plujemo s tokom in zaznamo lepote, ki se nam razodevajo v vsakem trenutku našega potovanja.

copic

Moramo se odreči staremu, da lahko opazimo in začnemo ceniti tisto kar imamo. Zato se dokončno poslavljam od svojih preteklih dram, ki mi resnično ne služijo več in izrekam srčen pozdrav mojemu življenju, kljub temu, da ni točno takšno o kakršnem sem nekoč sanjarila.

– – –

ODPUŠČAM svojo nekdanjo naivnost, nevednost, malomarnost in neodgovornost.

SPREJEMAM preteklo bolečino, poraze in vse težke preizkušnje, ki so me oblikovale v osebo, ki sem zdaj.

HVALEŽNA SEM za vse lepe stvari in dobre ljudi, ki so bili nekoč del mojega življenja ter

Z MIRNIM SRCEM SE POSLAVLJAM od vsega, kar sem izgubila na poti saj vem, da me čaka še nešteto dragocenih trenutkov in priložnosti za srečo. Ti so že zdaj prisotni v mojem življenju.

VERJAMEM, da v Vesolju vlada red in vse kar se zgodi, služi moji osebni rasti.

VEM, da se lahko pogumno predam temu trenutku. Moja duša lahko svobodno poleti.

– – –

Takšne in podobne misli so se mi porajale po glavi med tem, ko sem na platno nanašala barve. Po zelo dolgem času sem spet ustvarjala SVOBODNO in s STRASTJO, brez omejujočih misli in brez prizadevanja za nek kvazi perfekcionizem…IZPOLNJENA in omamljena od HVALEŽNOSTI, da sem lahko drobcen delček tega čudovitega sveta in da v njem lahko “čaram” čisto po svoje.

timeavargaustvarjalka

OBJEMI SVOJO ZGODBO in IZKORISTI ČAS!

Neizmerno ljubim svoj pisan svet in prav nič ne more nadomestiti veselja, ki ga občutim takrat, ko ustvarjam svobodno, brez omejitev ali v naprej določenih “pravil”. Ko v svoje roke vzamem čopič sem lahko v popolnosti to kaj sem in tisto kar doživljam lahko izražam sproščeno in brez zadržkov!

Temu sem se predolgo odrekala, sedaj pa imam dovolj vloge “angelčka”, ki pridno obžaluje svoje napake in zaradi tega več ne leti. Če ne bi nikoli podivjala in skrenila s poti, morda nikoli ne bi našla sebe in bi me še vedno usmerjali drugi… Kdo bi vedel? Nekateri deli mojega življenja se mi zdijo tako megleni, kot so sanje. In so deli za nekatere sem dolgo želela, da bi bile samo sanje. Z zagotovostjo pa lahko trdim, da tudi, če si nekoč zgorel na grmadi lastnih strasti, se lahko vdigneš iz pepela in ponovno zažariš.

V tem kaotičnem vrtincu vsega kar obstaja je en sam trenutek večnosti, kjer bivata radost in ljubezen. Samo ta trenutek je resnično tvoj! Izkoristi ga! 

S to mislijo se za nekaj časa poslavljam od vas, ker mi je v teh krasnih poletnih dneh škoda presedeti toliko ur pred računalnikom, kot ga je zahtevala ta objava. :)

instagram

Če me želite pospremiti na počitnice v moj prelepi rodni kraj, kjer bom preživela naslednji teden (mogoče celo dva) me spremljajte na Instagramu, kjer pogosto objavim kak utrinek ustvarjalnih seans in kakšno Lunino smešno pozo. Rada ujamem tudi kdaj kakšno lepo mavrico ali travniško cvetlico. :)

Uživajte v poletju!

Z ljubeznijo,

Timea